VI HAR LAGET en lyslykt til Halloween – av en paprika! Det er enklere og kjappere enn å gå løs på et gresskar, og tar seg veldig godt ut. Du kan enten bruke det til å ha et telys i, eller du kan fylle det med mat.
Dette trenger du
- En paprika. Gjerne oransje, det har de ofte i dagligvarehandelen.
- En tapetkniv.
- Et telys eller mat til å fylle paprikaen med.
Slik gjør du
Først må du skjære av toppen på paprikaen. Skjær en rund sirkel rundt stilken, og lirk lokket av. Det krever litt makt, ettersom lokket er festet til bunnen med noen tynne stammer.
Nå kommer den morsomste delen! Nå skal du nemlig skjære ut et ansikt på paprikaen. Det er veldig enkelt, siden paprikaen har tynne vegger og er hul. I tillegg er de tradisjonelle gresskar-ansiktene som regel basert på trekanter og rette streker, noe du lett kan forme med tapetkniven.
Det kan være lurt å risse inn et ansikt med en blyant først, slik at du får noen linjer å skjære etter.
Vi gikk for tre trekanter til ansikt, og en munn med en tann i:
Deretter er det to muligheter: Å lage paprikaen som en telys-holder eller som en matrett.
Telysholder-paprika
Dersom du vil bruke paprikaen som et telysholder, går du nå over innsiden av paprikaen og fjerner overflødig «fruktkjøtt» (ja, vi leste nettopp at paprika faktisk regnes som en frukt). Kjøttet som stikker ut fra kjernen vil nemlig skygge for lyset fra telyset.
I tillegg kan det hende du må hakke bort det som eventuelt stikker ut fra bunnen, slik at telyset står støtt.
Deretter tenner du et telys og putter oppi. Det blir ekstra fint i mørket! La lokket være av i denne varianten.
Halloween-mat-paprika
Dersom du ønsker å lage en matrett av paprikaen, noe som blir både stilig og godt, skjærer du av hele frø-delen av lokket, og beholder lokket.
Det finnes mange gode oppskrifter på fylte paprika. En av våre favoritter er kanskje å fylle den med kjøttdeig, ris og fetaost – nam nam nam. Eventuelt coscous, hvitløk, squash og basilikum. Man kan også lage en tacoversjon med nachochips, kjøttdeig og creme fraiche.
Til slutt setter du på lokket igjen, og serverer.
God Halloween!