NAM: Disse godbitene med kakao og kokos har mange navn: havreboller, havrekuler, sjokoladekuler, kokoskonfekt, og før, noe politisk ukorrekt: Negerboller.
Vi bestemte oss for å prøve å lage disse gode bollene uten sukker og margarin. Isteden har vi brukt sukrin og Smøremyk Rapskokos. Ellers er kulene fulle av havregryn, så dette er ikke det verste man kan kose seg med!
Denne oppskriften blir ca. 10 kuler.
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 4 ss sukrin gold
- 4 ss puffet ris
- 6 ts kakao
- 1 ts kaffe
- 2 ss vann
- 50 g smøremyk rapskokos eller margarin
Slik gjør du
Smelt rapskokosen og rør inn kaffepulveret og vann. Bland havregryn, kakao, puffet ris og sukrin i en bolle, og tilsett den smeltede massen.
Bland alt godt sammen, før du setter bollen i kjøleskapet til blandingen er kald og stiv.
Deretter trenger du en bolle med vann og et fat med kokos. Fukt hendene og ta en håndfull med den smuldrete blandingen. Klem den mellom hendene til du har en klissete, kompakt bolle. Denne ruller du deretter i kokosen.
Sett kulene i kjøleskapet til de er fine og harde, og server!
De kan også fryses slik at de varer lenger, og pakker du dem pent i en boks, blir det en fin gave!